Energetyczna herbata z imbryka na miłe popołudnie :)
Polecam serie herbat TEA CLUB z Rossmanna.
Rozgrzewające z nutą cytrusów, papai i imbiru oraz odprężające i zmysłowe czarne herbaty z dodatkiem migdałów, o rumowo-kawowym aromacie.
No to się cieszę, że wpis się przydał! :) Tym bardziej, że herbatki naprawdę jakościowo super, duuużo smaków i aromatów do wyboru! Osobiście najbardziej lubię Sencha Imbir&Cytryna oraz Maharani. Ps. ostatnio w Ikea wyszła seria herbat czarnych aromatyzowanych z czego próbowałam jagodowej, pozytywnie się zaskoczyłam, także również polecam! :)
Oczywiście! :) Przepis polecam. Składniki: 4 łyżki kaszy jaglanej, 1,5 szklanki mleka, małe jabłko, cynamon, miód (u mnie wyszła łyżka miodu na całość). Wykonanie: zagotowujemy szklankę mleka. Kaszę przepłukujemy pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki. Wrzucamy do mleka, mieszamy i czekamy, aż wchłonie większą jego część (u mnie trwało to dosłownie 5 minut). Dolewamy resztę mleka, mieszamy jeszcze chwilę i ściągamy z ognia. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę (można zetrzeć, ale szybciej się kroi), wkładamy do garnuszka i zalewamy wodą (tak na oko, żeby delikatnie przykryło jabłko). Dodajemy cynamon i czekamy, aż jabłko zmięknie i wchłonie wodę. Zarówno kaszę, jak i jabłko słodzimy miodem do smaku. Polecam zrobić to na końcu, bo miód wtedy zachowuje swoje cenne właściwości. :)
z przyjemnością skorzystam z takiego pysznego polecenia..:-)
OdpowiedzUsuńNo to się cieszę, że wpis się przydał! :) Tym bardziej, że herbatki naprawdę jakościowo super, duuużo smaków i aromatów do wyboru! Osobiście najbardziej lubię Sencha Imbir&Cytryna oraz Maharani.
OdpowiedzUsuńPs. ostatnio w Ikea wyszła seria herbat czarnych aromatyzowanych z czego próbowałam jagodowej, pozytywnie się zaskoczyłam, także również polecam! :)
Oczywiście! :) Przepis polecam. Składniki: 4 łyżki kaszy jaglanej, 1,5 szklanki mleka, małe jabłko, cynamon, miód (u mnie wyszła łyżka miodu na całość). Wykonanie: zagotowujemy szklankę mleka. Kaszę przepłukujemy pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki. Wrzucamy do mleka, mieszamy i czekamy, aż wchłonie większą jego część (u mnie trwało to dosłownie 5 minut). Dolewamy resztę mleka, mieszamy jeszcze chwilę i ściągamy z ognia. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę (można zetrzeć, ale szybciej się kroi), wkładamy do garnuszka i zalewamy wodą (tak na oko, żeby delikatnie przykryło jabłko). Dodajemy cynamon i czekamy, aż jabłko zmięknie i wchłonie wodę. Zarówno kaszę, jak i jabłko słodzimy miodem do smaku. Polecam zrobić to na końcu, bo miód wtedy zachowuje swoje cenne właściwości. :)
OdpowiedzUsuńbardzo interesująca te herbata, z przyjemnością przetestuję :)
OdpowiedzUsuń