Zupa pomidorowa z korzeniem imbiru i pietruszką

Eksperymentowanie w kuchni wychodzi mi identycznie jak eksperymentowanie w życiu :)
Stąd też pomysł na zupę pomidorową z korzeniem imbiru.
Obłędnie smaczna, odżywcza i prosta w wykonaniu.



Co nam trzeba:

- korpus lub udko z kurczaka
- Vegeta
- koncentrat pomidorowy/ polecam Pudliszki
- natka pietruszki
- włoszczyzna
- korzeń imbiru lub sos sojowy imbirowy
- śmietana 12 volt/ opcjonalnie
- ryż


Gotujemy korpus w wodzie.
Do powstałej bazy dodajemy włoszczyznę, jak się chwilę pogotuje to dodajemy koncentrat pomidorowy.
Osobno zagotowujemy ryż.
Na koniec gotowania, ok. 5minut przed nałożeniem zupy do talerzy, wkładamy kawałek korzenia imbiru do garnka. Przyprawić Vegetą do smaku.
Zupę podajemy posypaną natką  pietruszki. Opcjonalnie jak kto lubi można zabielić śmietaną.
Smacznego :-)

4 komentarze:

  1. Ojeeeej uwielbiam zupę pomidorową i uwielbiam imbir! To zdecydowanie coś dla mnie! Zapisuję do wypróbowania :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja jestem bardzo ciekawa tego imbiru w pomidorówce. Chętnie posmakuję. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny! :)

    OdpowiedzUsuń