Grzanki francuskie z kiełkami rzodkiewki

Wiem, wiem, upycham te kiełki gdzie się da, nawet na francuskie grzanki :)
No ale kiełki są takim nieocenionym źródłem witamin szczególnie w zimę gdzie dostęp do świeżych warzyw jest mocno ograniczony, że same się pchają na talerz!
No ale wracając do dania głównego śniadaniowego - polecam smaczną i wyjątkową w swojej prostocie przekąskę - grzanki francuskie :)
Pyszne zarówno z energetyczną kawą jak i zieloną herbatą.



Na grzanki potrzebujemy:

- chleb domowy lub tostowy
- kiełki rzodkiewki
- olej
- pieprz
- sól
- jajko
- mleko

Upijamy jajko, dodajemy 30ml mleka, doprawiamy sola i pieprzem.
W mieszance maczamy chleb i podsmażamy na rozgrzanej patelni.
Gotowe grzanki posypujemy kiełkami rzodkiewki.
I gotowe!

1 komentarz: