Białe kiełbaski po francusku

Jak na prawdziwego łasucha przystało, nie mogłabym ominąć jednego z moich ulubionych przepisów, mianowicie białych kiełbasek zapiekanych w cieście francuskim!
Super proste i super pyszne :)
Jesteście gotowi na tą smakowitą podróż po autostradzie podniebienia?! :)
No to zapinamy pasy i jedziemy!



Co Nam trzeba:

- 0,8 kg białej kiełbasy (najlepiej mniejsze kiełbaski)
- kminek (wedle uznania bo nie każdy lubi)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (osobiście polecam produkt z "Biedronki")
- smalec lub inny tłuszcz lub papier do pieczenia (do wyłożenia naczynia żaroodpornego) 

Ciasto należy rozwałkować, rozdzielić na paski ok 2-3cm.
Kiełbaski zawinąć w ciasto. 
Ciasto nie musi zawijać całej kiełbaski, mogą być przerwy, można je również ponacinać.
Smarujemy naczynie żaroodporne tłuszczem lub wykładamy papier do pieczenia.
Wkładamy do naczynia kiełbaski i pieczemy w 190 stopniach ok. 20-30min.

Można udekorować potrawę posypując startym serem żółtym.
Doskonale smakuje również z ketchupem.

PYCHOTA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz