Wyniki konkursu "DOMOWE BURGERY"

Wyniki konkursu
"DOMOWE BURGERY"


Zdobywczynią nagrody głównej książki kucharskiej "Szybko i smacznie. Dania z mielonego mięsa" oraz prasy do hamburgerów La Prassella włoskiej marki Rigamonti
jest

Anna Gałaszewska

wraz ze swoim przepisem na burgera z żurawiną i oscypkiem.
Zwyciężczyni serdecznie gratuluję i bardzo proszę o przesłanie danych do wysyłki na mój e-mail: upichcona@gmail.com

A oto wygrany przepis:
Mój burger z żurawiną i oscypkiem to idealne rozwiązanie dla tych, którym znudziły się już zwykłe burgery :)
Składniki na 4 porcje:
-pół kilo wołowiny
-cebula
-sól i pieprz
-ostra papryka
-3 łyżeczki musztardy Dijon
-mały jogurt naturalny
-3 ząbki czosnku
-4 bułki
-sałata lodowa
-pomidor
-cebula
-ogórek kiszony
-2 oscypki
-konfitura z żurawiny (najlepiej, żeby owoce nie był zmiksowane)

Przygotowanie:
Oscypki przekrajamy na pół wzdłuż i grillujemy. Mięso mielone mieszamy z przyprawami i drobniutko pokrojoną cebulą i również grillujemy - po około 2-3 minuty z każdej strony. Bułkę przekrajamy na pół, a na dół lejemy trochę przygotowanego wcześniej sosu (jogurt mieszamy z musztardą Dijon i startym czosnkiem).  Kładziemy: sałatę, pomidora, cebulkę i ogórka pokrojone w plasterki, na to zgrillowane mięso i oscypka, a całość polewamy konfiturą z żurawiny. Przykrywamy drugą połówką bułki - gotowe! Regionalny burger przygotowany :)
 

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękuję za udział w konkursie :)

pozdrawiam, Agnieszka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz