Ciasteczka z ciasta francuskiego z dżemem truskawkowym i powidłami śliwkowymi

Coś na szybko i na słodko z dowolnie dobranym dodatkiem: dżemem, musem, owocami lub warzywami? Takie cuda można wykombinować przy użyciu ciasta francuskiego.
Konfiguracje dodatków są niezliczone a tym razem zapraszam na małe słodkie co nieco w zestawieniu z dżemem oraz powidłami :)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- dżem truskawkowy i powidła śliwkowe
- cukier

Kształt ciasteczek możemy dobrać jaki chcemy, wycinając ręcznie lub za pomocą wzorników.
Ciasto, które pozostaje nam po wycięciu wzorów wałkujemy i wykorzystujemy do kolejnych ciasteczek.
Na gotowe ciasteczka nakładamy niedużą ilość dżemu/powideł. Posypujemy je cukrem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na około 10 minut.

Smacznego :)