Omlet z krewetkami

Omlet z krewetkami - Uwielbiam :)

Składniki, na pożywne śniadanie dla 4 osób:
- 6 jajek
- pęczek szczypiorku
- pęczek pietruszki
- opakowanie krewetek (mogą być mrożone)
- tymianek, sól, pieprz
- olej lub oliwa z oliwek (ja użyłam oliwy z oliwek)
- 3 ząbki czosnku
Przygotowanie krewetek:
Jeśli krewetki są zamrożone to zalewamy je wrzątkiem i odstawiamy. Po rozmrożeniu odsączamy mięsko na papierowym ręczniku.
Ja osobiście po rozmrożeniu ściągam ogonki aby się później nie babrać z nimi już na gotowym omlecie.
Krewetki podsmażamy chwilę na oliwie, gdy się lekko zarumienią dodajemy wyciśnięty czosnek.
W misce trzepiemy jajka, dodajemy przyprawy oraz posiekany szczypiorek.
Rozgrzewamy patelnię z oliwą i wlewamy jajeczną masę.
W momencie ścinania się jajek układamy na górze parę krewetek.
Ja zawsze drewnianą łopatką delikatnie podważam omlet od dna patelni.
Po nałożeniu na talerz posypuję danie pietruszką.
Dobre wychodzi, serio!