Dla tych wszystkich, którzy preferują zupy na ostro przedstawiam "Salsę"
Składniki:
- 2 pałki z kurczaka
- pół paczki warzyw na patelnię
- puszka kukurydzy
- puszka pomidorów
- 3 małe papryczki chilli
- woreczek kaszy jaglanej
- 3 łyżki śmietany 18 volt
- 1,5 łyżeczki pasty curry
- przyprawy: kumin, ostra papryka, majeranek, kolendra
Gotujemy pałki z kurczaka, po 15 minutach do wywaru dodajemy warzywa na
patelnię, po kolejnych 10 minutach wrzucamy papryczki chilli, pomidory
oraz kukurydzę z puszki ( w obu przypadkach nie odsączamy sosu tylko
wlewamy razem z warzywami z puszki), przyprawiamy wg uznania.
Śmietanę oraz kaszę jaglaną możemy wrzucić do gara z zupą lub podawać bezpośrednio na talerz - jak kto lubi :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz