Składniki:
- 4/5 cebul
- 3 ząbki czosnku
- 2 nogi z kurczaka
- 5 ziemniaków
- 4 kromki chleba
- szczypiorek + koperek
- kawałek słoniny lub wędzonego boczku
- kostka rosołowa
- ser żółty
Gotujemy 2 nogi z kurczaka, po 15 minutach dodajemy obrane w talarki
ziemniaki. Na patelni szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy kawałek słoniny
lub boczku skrojonego w kostkę oraz zmiażdżone 3 ząbki czosnku.
Podsmażone składniki wrzucamy do ugotowanego wywaru.
Podgotowujemy 15 minut.
Wlewamy porcję zupy do miseczki, na górę kładziemy porcję chleba i posypujemy startym serem żółtym, zapiekamy 15 minut.
Po zapieczeniu dekorujemy szczypiorkiem i koperkiem.
Pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz