Czystoziarnisty chleb "Whole&Pure" z fistaszkami, bez mąki i drożdzy
Cudny czystoziarnisty chleb "Whole&Pure" jest jednym z moich ostatnich "biedronkowych" odkryć.
Aromatyczny, zdrowy i prosty do wypieku, a co najważniejsze można go dowolnie urozmaicić ulubionymi suszonymi owocami lub orzechami.
U mnie dodatek stanowiły fistaszki.
Przepis:
- opakowanie Czystoziarnisty Whole&Pure /zakupiłam w Biedronce
- 200g pestek z dyni
- 80g miodu
- 80g oleju
- 25g soli
- 900g wody /temperatura pokojowa
Połączyć wszystkie składniki w misce do uzyskania jednolitej konsystencji.
Powstałą masę umieścić w dołączonej do opakowania drewnianej formie.
Odstawić na 2h lub na całą noc.
Rozgrzać piekarnik do 180C i piec 60 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy chlebek na 5 godzin aż wystygnie, w przeciwnym wypadku podczas krojenia może się kruszyć.
ps. radziłabym nie piec chleba wieczorem ;) mnie osobiście skręcało do wewnątrz od samego aromatycznego zapachu a w ramach diety nie chciałam nic zagryzać po 21:00 :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz