Skład:
(ciasto)
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki śmietany
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki cukru pudru
- parę kropel aromatu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki ciemnego kakao
- niecałe pół szklanki oleju
- garść słonecznika
- garść owoców goji
- 3 suszone śliwki (pokrojone na mniejsze kawałki)
- 2 łyżki dżemu wiśniowego
- 2 łyżeczki sypkiego imbiru
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (nie używałam miksera)
przekładamy na blaszkę 30x25cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 minut w temp 190 stopni.
(polewa, opcjonalnie, po przestudzeniu ciasta)
- 3łyżki masła
- 1łyżka wody
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka ciemnego kakao
Wszystkie składniki dodajemy do rondelka i gotujemy do rozpuszczenia. Nakładamy łyżką na górę ciasta i posypujemy słonecznikiem oraz owocami goji.
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki śmietany
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki cukru pudru
- parę kropel aromatu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki ciemnego kakao
- niecałe pół szklanki oleju
- garść słonecznika
- garść owoców goji
- 3 suszone śliwki (pokrojone na mniejsze kawałki)
- 2 łyżki dżemu wiśniowego
- 2 łyżeczki sypkiego imbiru
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (nie używałam miksera)
przekładamy na blaszkę 30x25cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 minut w temp 190 stopni.
(polewa, opcjonalnie, po przestudzeniu ciasta)
- 3łyżki masła
- 1łyżka wody
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka ciemnego kakao
Wszystkie składniki dodajemy do rondelka i gotujemy do rozpuszczenia. Nakładamy łyżką na górę ciasta i posypujemy słonecznikiem oraz owocami goji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz