Pomysł na warzywne zapiekane doniczki zrodził się spontanicznie, był wynikiem braku czasu i ogromnej chęci na przekąszenie ciepłego skondensowanego warzywnego czegoś podczas nasiadówki ze znajomymi ;)
Co Nam trzeba:
- paczka mrożonych warzyw na patelnię
- 2 jajka
- 3 łyżki śmietany 12 volt
- szczypta pieprzu i soli
- pół łyżeczki pieprzy ziołowego
- sos do warzyw na ciepło (ja użyłam pół saszetki sosu serowo-kremowego do brokułów i kalafiora)
- 3/4 paczki makaronu z zupki 'chińskiej' Amino
W wysokiej misce mieszam warzywa (mogą być mrożone) wraz z resztą składników. Odstawiam na 5 minut.
Masę umieszczam w formie do pieczenia i zapiekam góra-dół ok. 40 minut (wpierw 30 minut w temperaturze 180 stopni, a później 10 minut w 200 stopniach)
Po upieczeniu odstawiam formę na 5 minut i dopiero później wyjmuje gotowe doniczki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz